Közeleg a 2019-es év, és már jól lehet látni az új trendeket. Most elárulunk Nektek néhány érdekességet a trendek alakulásáról. Szó lesz formákról, anyagokról, színekről és stílusokról egyaránt.

Ahogy az elmúlt években, úgy a jövőben is növekvő szerepet kapnak az újrahasznosított és az innovatív anyagok. A luxus mint fogalom egyre inkább összeforr a természetes anyagok használatával. Már eddig is találkozhattunk multifunkcionális bútordarabokkal, objektumokkal, melyek népszerűsége egyre tovább emelkedik, az életterek általános csökkenésének következményeként.

Ugyanakkor az olyan kárpitos bútorok mint a szófák, moduláris kanapék, egyre nagyobbak, kényelmesebbek, körbeölelőek, formáik kevésbé szögletesek, mint évekkel ezelőtt, így támogatnak bennünket a tökéletes relaxációban, ami szintén egyre fontosabbá válik az emberiség számára.

Továbbra is népszerűek maradnak a márvány- és üvegfelületek, melyeket olyan nemesfémekkel kombinálnak, mint a réz, az ezüst és az arany. Ezekkel a darabokkal rendkívül harmonikus, elegáns környezetet teremthetünk magunk körül.

A hagyományos anyagok mellett egyre gyakrabban találkozhatunk 3D-s nyomtatással készült objektumokkal, burkolatokkal is. Ha igazán trendkövetők, környezetettudatosak akartok lenni, ti is szerezzetek be magatoknak valamit, ami ezzel a technológiával készül.

A hetvenes évek stílusa újra visszatér. A bohó, sikkes, glamouros darabokat bátran integrálhatjuk a kortárs terekbe. Ezt tükrözték vissza a frankfurti Ambiente bútorvásár egyes standjai is.

Az új trendek szerint a Millennial Pink csillaga lassan leágazóban van. A következő évek nagy visszatérője a piros, ami szenvedélyt sugároz és életet ad bármilyen stílusú enteriőrnek. A piros mellett új befutó a lila, mely a 2018-as év színe lett. Ti mit szóltok ehhez?