Aki otthona kialakításakor úgy dönt, hogy tapétát használ a falak dekorálásánál, most igazán könnyű dolga lesz. A kínálat jelenleg az üzletekben, interneten olyan széleskörű, hogy szinte lehetetlen nem rátalálni a nekünk tetszőre, és kevés olyan szín és motívum található, ami most ne számítana trendinek.

A növény minták az örökzöld kategóriába tartoznak. A pár éve megjelent dús, levél motívumok, a dzsungelszerű megjelenés, továbbra is hódít és legalább ennyire kelendőek a gyümölcsök – manapság például az ananász jelenik meg különféle színben és formában.

A geometrikus formák ugyancsak soha nem mennek ki a divatból, de manapság ezeket az alakzatokat leginkább élénk színekben láthatjuk viszont. Modern és bohém stílusú otthonokhoz egyaránt jól illenek.

A visszafogott színek, a pasztell tónusok és a klasszikus megjelenésű tapéták diszkrét díszei lesznek az enteriőröknek. Azzal sem kell foglalkoznunk, hogy tágasabb vagy kisebb méretű helyiségbe szánjuk-e, hiszen ezek bárhol megállják a helyüket.

Az egzotikus, keleties mintákat felvonultató felületek ugyancsak jól elhelyezhetők modern és eklektikus, vagy akár vintage stílusú enteriőrökben. Látványuk érdekes, figyelemfelkeltő és hangsúlyos. Esetükben a kiegészítők és a textilek kiválasztása nagyobb odafigyelést igényel.

Érdemes továbbá kiemelni az olyan különlegességeket, mint a régi újságokat megjelenítő felületek, vagy az olyan tapéták, melyek élethű könyveket mutatnak.