Sokak szerint a lakberendezés mint szakma a mai napig nem állja meg a helyét. Nem értik, hogy miért lenne szükség lakberendező segítségére, hiszen ők maguk is be tudják rendezni ingatlanukat és csak pénzkidobás lenne.

Akik már igénybe vették lakberendező segítségét otthonuk kialakításánál, más véleményen vannak. Egy jó lakberendező szolgáltatásainak igénybevétele sok fejtörést, időt és pénzt spórolhat meg a megbízóknak. Sokszor olyan ötletekkel áll elő, ami a tulajdonosnak nem is jut eszébe, praktikus és nem utolsó sorban lehet, hogy nem is jár pluszköltséggel. Az eredmény pedig egy kényelmes, egyedi megoldásokkal kiegészített, szép otthon.

Akik nem ismerik a lakberendezői tevékenységet, nem tudják, milyen szerteágazó egy lakberendező munkája: alaprajzot tervez; látvány- (3D), villamos, gépészeti és burkolati tervet készít, egyedi bútorokat tervez, kapcsolatai révén kedvező áron segíti beszerezni a szükséges anyagokat és kellékeket. Mikor lakberendezőként belépünk egy ingatlanba, az első ránézésre el tudjuk képzelni az egész képet, ugyanakkor hangsúlyt fektetünk a részletekre is. Képesek vagyunk új perspektívába helyezni a dolgokat, új, egyedi, személyre és lakásra szabott ötletekkel állunk elő. Nagyon fontos, hogy a szakember, akire otthonuk kialakítását/berendezését bízzák, jól kommunikáljon ügyfeleivel, az empátia, az odafigyelés és a kreativitás elengedhetetlen készségek számára.

Természetesen az ügyfél ötletei és kérései az elsődlegesek, azonban ha ezek szakmai szempontból nem kivitelezhetőek, akkor képesnek kell lennünk azt észérvekkel alátámasztva közölni ügyfeleinkkel. Lakberendezőként az ügyféllel és az ügyfélért dolgozunk, egy üres vagy rideg helyiségből kényelmes, meleg otthont varázsolunk.